The Treehouse of our dreams

“The Sustainability Treehouse” > my treehouse

I came to grips with that fact in about 0.5 seconds after seeing the image immediately above. I had to maximize this one in the post so we can see the intricate wooden detail and multi-level floors of this dwelling in a West Virginia forest.

Says the architects Mithun:

The Sustainability Treehouse, a Living Building Challenge targeted interpretive and gathering facility situated in the forest at the Summit Bechtel Reserve, serves as a unique icon of camp adventure, environmental stewardship and innovative building design.

The treehouse acts as an educational gathering space for the Boy Scouts of America and it encapsulates a variety of sustainable technologies and first-hand examples. The wind turbines, seen in the gallery, is one at a grand scale that you don’t always see.


© Joe Fletcher


My favorite vantage point is the theatre that extends and hangs beneath floor level, creating seats that look down into the outside and TV screens at eye-level (the lead photo). You can see just how that looks with the longitudinal elevation below.


© Joe Fletcher


© Joe Fletcher

It’s my favorite feature of the treehouse because of how it attaches to the structure and incorporates the outside. Plus, I would probably hang out there the most. In fact, I’d love to hang out at the Sustainability Treehouse in general. I mean, this would definitely be the spot to shoot a music video if you were a kid rapper, ha.

More photos below and via ArchDaily.


© Joe Fletcher


© Joe Fletcher